Info om artister fra 2019

Info om de som var her i 2019

BOOGIE BANAUSEN, Teenage rock'n roll fra Tyskland 

'Boogie Banausen' - det er ikke bare Lorenz og Dennis, men også deres store kjærlighet til musikk fra lange dager, den spesielle følelsen av rytme og sving, parret med sprudlende glede av å spille. Sammen med trommeslager Michael utfører de gamle klassiske og spesielle klosser av Rock'n'Roll-æra.Med sax, piano og trommer bringer de tre 'Banausen'ene sitt publikum tilbake til grunnleggende rock'n roll and boogies, rå, uten tekniske klokker og fløyter. De to tenåringene Dennis (16) og Lorenz (15) møttes på veien ved Firebirdsfestivalen sommeren 2016. På grunn av den ganske store avstanden mellom begge hjembyene, repeterte de via WhatsApp & Skype. Det svingende, rockende og boisterøse showet kan ikke bare ses på festivaler rundt hele Tyskland, men også i Frankrike, Belgia eller på den legendariske Rhythm Riot i Storbritannia i år. 

Her kan dere se en smakebit : https://youtu.be/L3JGDbzmOLo  

***************************************************************

STEVE HARLEY & Cockney Rebel 

Steve Harley feirer sitt 47 år som artist i 2019 og fortsetter å spille konserter rundt om i verden. Betraktet som en av de største, mest karismatiske Live-utøvere innen musikkgenren i dag, turnerer  den opprinnelige Cockney Rebel med et helt 6 manns band, samt presenterer showi et 3-manns elektroakustisk format. Barry Wickens er den alltid tilstedeværende fiolinisten, og James Lascelles (piano / percussion), Paul Cuddeford (gitar), Kuma Harada (bass) og originalt bandmedlem, Stuart Elliott (trommer), fullfører lineupen. Til Kjøpsvik kommer han med full besetning.

I tillegg til å bruke opptil seks måneder hvert år på veien, har Steve vært en BBC Radio 2-presentatør, har sungen mot Sarah Brightman I den opprinnelige "Phantom Of The Opera" og hatt hovedrollen på West End-scenen i et Samuel Beckett-skuespill.

Men musikk er fortsatt hans første kjærlighet. "Vi reiser rundt og ser verden og spiller for et stort publikum; Hvem skulle ikke elske det ? Jeg ser flotte byer

og deres gallerier og museer i våre dårlige, vakre landskap fra Polarsirkelen til Middelhavskysten, alt opplever jeg som turnemusiker. “Det er fortsatt verdens beste jobb! "sa Harley nylig!

Live-showene inkluderer de store hitene, som Judy Teen, Mr Soft, Love's A Prima Donna, den legendariske Sebastian, samt den eviggrønne Make Me Smile (Come Up And See Me), kjent blant sine fans som "Harleys pensjon" ! Den sangen er notert av PRS som en av de mest spillte sangene i historien på British Radio.

Nylig anerkjennelse fra konsertkritikene har inkludert slike kommentarer som "En fullstendig profesjonell på toppen av sitt spill" og

 "Jeg tviler på at det var en bedre konsert hvor som helst i verden i går kveld. Seriøst "- Daily Mail Reporter.

Rod Stewart, som har laget en coverversjon av Steve sang A Friend For Life, beskriver ham som "En av de største lyrikerne Storbritannia har produsert." Mojo kommenterte: "Harley skaper sanger av dyp skjønnhet, full av livets erfaringer" og The Times skrev:

"En ekstraordinær konsert ".

Her er noen smakebiter: https://youtu.be/lo4-b4rOsYE   https://youtu.be/PEjyho4qPi4 

************************************************************

Kat Riggins & Blues Revival 

Kat Riggins ble født Katriva Riggins i Miami, Florida 7. februar 1980. Hun vokste opp i et hjem der det alltid var bakgrunnsmusikk. På grunn av det brede spekteret av sjangere i foreldrenes musikksamling utviklet Kat en kjærlighet til alle typer musikk fra gospel og soul til country og rock og alt i mellom. "Jeg kan huske å være i bilen med min mor og søster der vi sang sammen til Tracy Chapman det ene minuttet og Chuck Berry det neste", sier Kat.

Men selv da ble hun tiltrukket av de røffe stemmene til artister som Bessie Smith, Sam Cooke, Nina Simone, Tina Turner, Denise LaSalle, Etta James, Ray Charles, Koko Taylor, Janis Joplin og listen bare fortsetter. Hun vokste opp med å synge i lokale programmer, kirkegivenheter og familie sammenkomster med søsteren og kusiner. Ved 23-åring landet Kat en gig, -sang jazz og blues-standarder i en liten salong i Sunny Isles Beach, Florida med akkompagnement av bare en pianospiller. Siden da har hun opptrådt i Florida, New Orleans, Vietnam, Thailand, Kina, Sør-Korea, Curacao, Belgia og Nederland så langt.

Kat Riggins var helt ukjent frem til 2015 i Nederland (og resten av Europa). Men det endret seg etter en tur i Benelux, inkludert forestillinger på Nordsjø Jazz Club Amsterdam og en forestilling i Boxmeer på Blues Alive. I 2017 var hun igjen i Nederland for en rekke forestillinger, inkludert Grolloo, Johan Derksens hjem. Han så henne og ble besluttet å legge henne til Theater Tour '' Johan Derksen Holding Blues Alive ''!

Hun fikk også være gjest i det populære TV-programmet Voetbal Inside for å spille en av hennes favoritt sanger (med bandet fra Danny Vera). I mellomtiden er hennes nye CD '' In The Boys Club '' ute. Fra 2018 skal hun utføre med '' Blues Revival '', et nederlandsk akkompagnement band. Hvis hennes travle teaterplan gjør dette, kan hun bli funnet på steder i Nederland, Tyskland og Belgia.

Ulike festivalopptredener er planlagt for 2019 i blant annet Skandinavia, Tyskland, Belgia og Nederland. Kats egen musikalske stil er en blanding av blues med hip hop, pop, rock, gospel og selv country musikk. "Det er alt i alle sammenhenger", utbryter hun. Hun er inspirert av unge kunstnere som Janelle Monae, Karreim Riggins, SyncOpera og ZZ Ward og Andra Day, som deler hennes lidenskap for å gjenopplive musikk fra vinyldagene. "Det handler om de ekte følelsene i hver note", sier Kat. "Hvis jeg kan få noen til å føle det jeg føler når jeg synger en sang, så er det alt verdt det". Med sitt eget band reiser hun verden rundt med den hensikt å "vekke interessen for bluesen en sang av gangen"! I kjøpsvik står hun med sitt band i Kjøpsvik kirke torsdag

Hør henne her : https://youtu.be/Sdh-TRb-qqY 

*******************************************************

Johnny Mastro & Mamas Boys 

Her blir det kraftig, tungt og blått! Folk sier at det er "the toughest sounding band around". Bandet med den originale, rå lyden kommer fra New Orleans, LA. Johnny leder ensemblet og har kommet opp i 11 utgivelser, utallige festivalopptredener, over 30 europeiske turnèer, en deltakelse i en 2013-film, samt opptak til BBC i London, Tysklands Radio i Bremen og Belgisk National Radio i Brussel.

"Nesten høres ut som ingen blues du noensinne har hørt før!" - MidWestRecord Review

Johnny Mastros musikk er en blanding av nytt og gammelt på samme tid. Med røtter som sitter dypt etter 16 år i blueshelligdommen "Babe's & Ricky's Inn" under oppdrag av Laura Mae "Mama" Gross. Hun lærte dem at den eneste farge som betydde noe, var blå og oppmuntret dem til å utvikle sin egen sound. Den "nye" lever i dagens og av absorberende lyder som kommer fra musikk de nyter i dag! Resultatene er tydelige på hvert show og hvert opptak "Mama's Boys" gjør.

En liten smakebit her: https://youtu.be/hcrIP2Kbz7M 

*************************************************************

Jump 4 Joy ... a tribute to Fats Domino 

ump4Joy serverer genuin New Orleans Rhythm’n Blues som har utviklet seg gjennom tusentals spillejobber over hela verden fra Borneo til Havanna. Nå kommer bandet tilbake til Sementblues med ekstra av det meste, både tøffe blåsere og gitar, for å gi deg opplevelsen av en av musikhistoriens legender, Fats Domino. Ulf Sandström legger en jernbanespor av pianoboogie og sjelfull sang. Sammen med Bo Gustafssons mektige sax og ett mektig lokomotiv med Kenneth Björnlund på trommer og Surjo på bass, kompletterer gitar og ekstra blåsere sounden som hand i hanske. En opplevelse.

JUMP 4 JOY (Sverige) kjenner også mange til, men visste dere at bandet også er store fans av Fats Domino og de har faktisk vært hjemme på besøk i New Orleans. Fats Domino døde dessverre i 2017, 89 år gammel. Men musikken lever videre og Jump 4 Joy tar oss med på en musikalsk reise med låter fra hele hans karriere. Vi får høre "Blueberry Hill", "The Fat Man", Ain´t That A shame", "I´m Walkin", "Be My Guest", I´m Walkin To New Orleans" og "My Girl Josephine". Låtene presenteres som rein rock "n roll, swing og ska music versjoner og vi garanterer allsang og god stemning. Kvelden blir en sammenhengende hitparade fra 50 og 60 tallet.

https://youtu.be/IF_D6SSubLQ   https://youtu.be/DTcDHeED2rY 

*************************************************************

Reloaded 

RELOADED NORWAY er et bluesrock-band som kommer fra hjertet av bluesen i Norge, Notodden.

Vokalisten skriver sangene mens de jammer sammen, og resultatet tar deg med på en endeløs reise av hete rytmer og åndelig nytelse. Under panseret får du ikke en skinnende polert fantasi, men rå sannhet…med støv og skitt. Dette får du også servert i bandets nye album «My Longest Mile».

«My Longest Mile» er en reise på godt og vondt, og er rikt krydret av vokalisen sitt indre sinn. En god blanding av blues og rock, og er nok like allsidig som låtskriveren selv. Gutta i bandet har ført musikken frem med stødig hånd, og sammen har det blitt noe ganske uventet, men spennende.  I juni 2018, ble bandet promotert av en Nederlandsk radiovert som likte bandet og mente det fortjente en plass ute i den store verden.

Siden den dagen, har Relaoded Norway blitt spilt flere ganger på en rekke radiokanaler i England, Skottland, USA, Canada, Nederland, Tyskland, Belgia, Kroatia, New Zealand, Australia, Spania, Kypros og Norge.

«With a lot of faith, and a tiny dash of magic....anything is possible!»

- Heidi B.

Hør her : https://youtu.be/C76h2j2eNRw  og hør og se her: https://youtu.be/A9lM_zm-jec 

***********************************************************

Ghalia & Mamas Boys 

Ghalia er en fremadstormendee blues, R & R sanger / låtskriver fra Brussel, BE. De siste seks årene har hun jobbet som soloartist samt bandleder der det var mest hjemmebaserte opptredener. Først  "Ghalia & The Naphtalines", et energisk boogie, rytm'n' blues-band og så etter hvert hennes helt originale prosjekt "Voodoo Casino", som hun også laget sitt første album med i 2016.

Fra 2013 begynte hun å bevege seg fra de intime gatene i Brussel til de store musikbyene i USA, hvor hun har hatt de aller beste mulighetene til å møte en rekke svært talentfulle og inspirerende musikere.

Fra Chicago, St. Louis, Memphis, Nashville, helt til bakkene i Mississippi og Bayous of Louisiana, har Ghalias lidenskap for den internasjonale musikkscenen løftet henne som musiker til det nivået nivået som hun i dag. 

Dette har nemlig ført til at hun er blitt en respektert artist på musikkscenen i Clarksdale, MS, byen som treffende har fått tilnavnet nokså kalt "ground zero" i Blues-verdenen. Der deltok Ghalia (tre år på rad) I de anerkjente Sunflower, Deep Blues og Juke Joint Festivals.

I byen St. Louis har Ghalia hatt samarbeid med hevdvunne medlemmer av St. Louis Blues Society. Mest bemerkelsesverdig var Renee Smith ("den lokale Tina Turner") som ble glad i Ghalias musikk, spesielt hennes komposisjon "La Demons Out" og personlig registrert den for St. Louis Blues Compilation of 2015. Svært smigrende for Ghalia. 

Våren 2016, i det musikalske mekkaet i New Orleans imponerte Ghalia og og opprettet vennskap med  internasjonalt etablerte, harmonika-spiller "Johnny Mastro & Mama's Boys". Bandets muskulære lyd fortsatte å fungere som bakgrunn for et studio-samarbeid med Ghalia i St. Armant, LA.  Sporene fikk raskt fanget oppmerksomheten til Ruf Records og de tilbød straks en opptaksavtale under bandnavnet "Ghalia & Mama's Boys." 

En liten smakebit her : https://youtu.be/X8gxkcvVcys 

*************************************************************

Ulf & Bo 

Ulf Sandstrøm & Bo Gustafsson har spilt sammen I over 25 år. Begge har blitt nominert for deres bidrag til svensk blues av Scandinavian Blues Association. Denne organisasjonen deler ut ”Janne Rosenqvist minnes pris”.  Bo fikk prisen i 2008. Sammen spiller de også i bandet Jump 4 Joy, et band innenfor blues & jazz tradisjonene. Dette bandet har reist verden rundt på festivaler og klubber.

Dette duo konseptet inneholder vokal, piano, percussion, saksofon og en basstromme. Alt på samme tid!

Dere blir med på en surrealistisk ekskursjon til husene rundt New Orléans og Mississippi elvene. Det blir boogie woogie, jazz, rhythm & blues ledsaget av en opplagt og entusiastisk Ulf Sandstrøm. Og selvfølgelig en glimrende saksofon spilt av Bo Gustafsson.

***********************************************************************

Hurley & The Blue Dots 

Etter over 15 år sammen som en duo med konserter på Åmåls Bluesfestival, Hultsfred Hayride, Mönsterås Blues & Roots og rundt Sverige og på kontinentet, har Hurley og The Blue Dots funnet nøyaktig hvor de vil.

Med røttene i begynnelsen av 40-tallet til 50-tallet, blir det deretter blandet ned til en gryte som blir til noe helt eget.

Energi, utrettelig sving og slidegitar blir til en nydelig "Hillbilly rytm’n og blues". Rock and Roll.

Hurley & The Blue Dots er: Fredrich Rönnholm: Vokal, trommer, maraccas, harmonika og

Mathias Blixt: Gitarer, backup vokal, harmonika.

https://youtu.be/2wOzM-jM_N0

https://youtu.be/AMDQsv-mZrI

***********************************************************************

Crazy Hambones   

Blues 2000 kaller Crazy Hambones deres sound. De gleder publikum igjen og igjen med ekstatisk harmonika-spesialiteter, maniske gitarlyder og bølgende «trommegrooves». Musikalsk befinner de seg rundt i tradisjonen rundt  Muddy Waters and Co. Trioen skaper en interessant blanding av tradisjon og modernitet.

Blues gjenoppfinnes ikke her, det tolkes i en enkel, grov form på sin egen måte. Den amerikanske sangeren Henry Heggen og engelsk gitarist Brian Barnett har en stor rolle i dette med sin kjærlighet til den originale bluesformen. Tyske Micha Maas sørger for å binde det hele sammen bak trommene sine.

Tre akkorder, tre musikere, sannheten og vennskapet.

Hambone er et gammelt barnespill der flammende, rytmiske lår-slapping bringer syngende skopusser- gutter videre til enda større vokale høyder. Det beskriver en mentalitet som selv blues musikere i dagens moderne tid  steber etter.

"Deres musikk gir hyllest til de galne og geniale blues harmonica-spillerne fra fortiden." (Roland Salewsky, Bluesnews magazine).

The Crazy Hambones har strippet ned sin  line-up til elektriske blues harpe, elektrisk gitar og trommer.  Det betyr at de konsentrerer seg om det essensielle, henter inspirasjon fra det store arven fra legender, som for eksempel Muddy Walters, Walter Horton, Little Walter og Sonny Terry. Deres on stage kjemi og energi gir deg ingen tvil om at de vil at du virkelig skal nyte opplevelsen .

Smakebiter her https://youtu.be/uYRBPrB0tfw 

***********************************************************************

The Troubled Three 

The Troubled Three er en trio fra Stockholm, Sverige som har lykkes med å gå inn i rockabilly-scenen.

De spiller ikke vanlige rockabilly melodier, og kanskje det er nøkkelen til deres popularitet. Medlemmene kommer alle fra en bakgrunn i rockemusikk, og de har spilt pop, punk og rock i en rekke band. Da de begynte å interessere seg for eldre musikk, hørte de ikke på Elvis, men mer til røttene til rock'n'roll-musikken; rytme og blues, jump blues, country og vestlig sving. Dette danner deres sound og uten å forlate røttene står bandet med en fot i slutten av 40-tallet og den andre i nåtiden. TTT finner sin inspirasjon i gamle kunstnere som Big Joe Turner, Roy Montrell og Tielman Brothers.

TTTs sceneshow er et av de mest omtalte. Du vet aldri hvem som balanserer på hvilket instrument, hvis trommer vil flyte over scenen, eller om medlemmene vil dukke opp i hula skjørt. Du kan se at TTT nyter sin tid på scenen.

TTT begynte å spille sammen i 2009 og bestemte seg tidlig at de ønsket å komme seg ut i verden. De har gjort flere turneer i Sverige, og de har også turnert i Europa. I løpet av våren 2011 deltok de i TV-programmet "Sweden's Talent" på nasjonal fjernsyn foran over en million seere. (Sverige har omtrent ni millioner innbyggere totalt.) De gjorde det helt til semifinalen og gjorde mange festivalgigs den følgende sommeren.

TTT lanserte sin første plate med originale sanger på Heptown Records 17. februar 2012. Albumutgivelsen ble etterfulgt av en europeisk tur som endte på festivalen Live & Jive i Katrineholm, Sverige, hvor de er det første bandet som noen gang skal bestilles to år på rad .

Kikk litt på disse: https://youtu.be/wcQVVjBULlo   https://youtu.be/TWFs7X-G2_s 

***********************************************************************

Egidio "Juke" Ingala & The Jacknives 

Dette bandet har vært en av de mest etterspurte old-school rockin blues combo på den internasjonale blues scenen i mange lange år. Egidio "Juke" Ingala & The Jacknives er kjent for å levere svært energiske liveopptredener og også den høye kvaliteten på musikken de utfører. De er et band i toppklassen som spiller Chicago og West Coast Blues.

Frontman Egidio "Juke" Ingala har en veldig særegen stil på harpe og vokal. Hans harmonika sound har blitt beskrevet som noe mellom Little Walter og George Harmonica Smith, med et snev av Walter Horton. Juke er en naturlig født entertainer med en sterk følelse av showmanship-noe som for ofte mangler i moderne blues-utøvere. En subtil kombinasjon av tone, frasering og angrep kombinert med en sterk følelse av sving er hans varemerke. Han har vært på scenen siden tidlig på 90-tallet, og har jobbet / turnert med amerikanske "tungvektere" som Alex Schultz, Linwood Slim, Gary Primich og mange flere.

 

Juke begynte å jobbe med Jacknives i 2010, og det var akkurat som de har spilt sammen siden dag ett. Jacknives er en av de mest solide og autentiske blueskombinasjonene som finnes overalt. Bandet var allerede kjent for å støtte harmonikaspillere på en måte som minner om den legendariske Chicago blues-trioen Aces .. bandlead Marco "The Kid" Gisfredi er en av de fineste blues-gitaristene i sanntid på scenen i dag. Inspirert av Eddie Taylor, T-Bone Walker, Louis Myers og mange andre greats, tok han etter spillere som Paul Oscher, Steve Guyger, Mark Hummel, Lynwood Slim, Mark Tortorici, Mike Sanchez og mange flere.

Bandets rytmeseksjon er for tiden dannet av rockbasert bassist Max Pitardi og trommeslager ekstraordinaire Enrico "Henry" Soverini - hvor kjærlighet og kunnskap om de fine punktene i denne musikken tillater dem å spille alt fra skitten ned-hjem-blues til mer sofistikerte urbane spor. Max-en av grunnleggerne av blues / roots-rock outfit "The Dirty Hands" - begynte å spille med Juke i 1993. Henry Soverini citerer Fred Below, Odie Payne og SP Leary blant hans hovedpåvirkninger, har spilt over hele Europa i blues og amerikanske musikkband, og tilbyr også sin høyt berømte solide backbeat til mange turnerende amerikanske musikere.

Her er noen smakebiter: https://youtu.be/yUVDcB9fuMs   https://youtu.be/Z3cIFPY_G7s 

***********************************************************************

Captured By Liberty 

Bandet Captured by Liberty ble startet i Kjøpsvik i 2012, men har siden da vært lokalisert i både Bodø og nå Trondheim. Bandet ble i 2016 kåret til en av vinnerne i den nasjonale delen av GBOB (Global Battle Of the Bands), og har spilt en rekke steder fra Sortland og til Oslo, men vender nå tilbake til sine røtter for første gang på over fem år for å spille.

Captured by Liberty spiller rock inspirert av punk rock, pop punk, hard rock og emo, og har valgt å omtale seg selv som «Too pop to be punk. Too punk to be pop». Bandet har i løpet av sine sju år blitt kjent for sine ærlige tekster og energiske liveshow.

I 2019 kunngjorde bandet at de hadde valgt å skille lag med trommeslageren sin, og stiller derfor opp sammen med vokalist Tommy Jee sin tidligere bandkamerat trommelager Fredrik Nordvik (Glovarm).

smakebit her: https://youtu.be/wzrHoMQRZlY 

Boogie Banausen (D)
STEVE HARLEY (UK)
Johnny Mastro & Mamas Boys (US)
Kat Riggins (US)
Ghalia & Mamas Boys
Jump4Joy
Reloaded Norway
Ulf & Bo
Hurley & The Blue Dots
Crazy Hambones
The Troubled Three
Egidio "Juke" Ingala & The Jacknives